500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι (στο οποίο θα καρφώσουμε 2-3 γαρίφαλα)
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό σπανάκι (ή ό,τι χόρτο σας αρέσει, ταιριάζει)
λεμόνι
1 ματσάκι άνηθο
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επόμενη τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό στο οποίο κολυμπάει και το κρεμμύδι με τα καρφωμένα γαρίφαλα.
Δεν τα λιώνουμε στο βράσιμο, θέλουμε να είναι βρασμένα αλλά όχι λιωμένα.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε ως βάση στο ταψί μας.
Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει για 2-3 λεπτά το σπανάκι (ή τα χόρτα μας) και σε ένα αντικολλητικό έχουμε σοτάρει το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Βάζουμε πάνω από τα ρεβίθια τα κρεμμυδόσκορδα και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω βάζουμε και το ζεματισμένο σπανάκι ή χορταρικό.
Προσθέτουμε νερό, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.