Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα τυριού και μανιτάρια

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα τυριού και μανιτάρια

0

-2 χοιρινά φιλετάκια ψαρονέφρι σε φέτες

-80 γρ. ροκφόρ

-1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

-200 γρ. μανιτάρια

-2 κ.σ. βιτάμ

-2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

-1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού

-αλάτι – πιπέρι

Σε  ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βιτάμ. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τα φιλετάκια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνουμε, το ίδιο για όλα τα φιλετάκια, τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια για 5′ περίπου ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και την γάλακτος και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε και το ροκφόρ θρυμματισμένο και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε όλα μαζί για 2′-3′ και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Κοντοσούβλι χοιρινό

    -1 κιλό χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 4×4 εκατοστά -1 κ.σ. πάπρικα …
  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Χυλοπίτες με κομμάτια χοιρινού

    – 250 γρ. χυλοπίτες – 20 γρ. αλάτι – 1 κ. σ. ελαιόλαδο – 1 κιλά χο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…