6 μεγάλα μανταρίνια χοντρόφλουδα
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ κακάο άγλυκο
300 γραμμάρια καρύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
300 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ μέλι
1 κ.γ λάδι ελαφρύ
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, τα στύβουμε παίρνουμε το χυμό τους κι έπειτα καθαρίζουμε τις φλούδες από τις ίνες. Το επόμενο στάδιο είναι να ξασπρίσουμε τις φλούδες. Σε κατσαρόλι μικρό με καθαρό νερό βάζουμε τις φλούδες να πάρουν μια βράση περίπου 1-2 λεπτά όχι περισσότερο. Αδειάζουμε το νερό και βάζουμε καθαρό . Βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρουν ακόμα μια βράση για ένα λεπτό.
Στραγγίζουμε καλά , βάζουμε τις φλούδες μου μέσα στο μούλτι και τις ψιλοκόβουμε ( να έχουν μικρά κομμάτια μέσα). Τις γυρίζουμε σε καθαρό κατσαρόλι μαζί με το χυμό και τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 10 -15 λεπτά μέχρι να έχουμε μία πηχτή μαρμελάδα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρυγανιά και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε .
Θέλουμε το μίγμα μου να είναι πηχτό πολύ να μπορεί να πλάθεται. Αφήνουμε να κρυώσει .
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε ένα σφηνάκι κονιάκ. Πλάθουμε τα μανταρινάτα βουτώντας κάθε φορά τα χέρια μου στο κονιάκ έτσι ώστε να μην κολλάνε και να αρωματίζονται τα σοκολατάκια μας. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν .
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα με το μέλι και το λάδι και βουτάμε τα σοκολατάκια.
Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και σερβίρουμε σε καραμελόχαρτα.