Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παπαρδέλες με σπανάκι και σάλτσα ανθότυρου

Παπαρδέλες με σπανάκι και σάλτσα ανθότυρου

0

400 γρ. παπαρδέλες

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί

350 γρ. φρέσκο σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο

1½ φλιτζάνι ανθότυρο, κομματιασμένο με ένα πιρούνι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

αλάτι

χονδροτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος ζεστά μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό που τα έβρασα. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για ½ λεπτό, σβήνω με το γλυκό κρασί, το βράζω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω στην κατσαρόλα το σπανάκι. Ανακατεύω και το αφήνω να μαγειρευτεί για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Προσθέτω το ανθότυρο, τη μουστάρδα και το γάλα. Ανακατεύω έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνω αλάτι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Προσθέτω τις στραγγισμένες παπαρδέλες και το νερό τους που άφησα κατά μέρος και ανακινώ έντονα την κατσαρόλα (ή ανακατεύω με προσοχή) για να απλωθεί καλά παντού. Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω το φαγητό με τα ανάμεικτα πιπέρια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …