- 3/4 φλιτζάνι καρύδια
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 4 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 500γρ. φακές, πλυμένες και στραγγισμένες
- 1/4 φλιτζάνι φρυγανιά
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Σοτάρετε στο τηγάνι τα καρύδια μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, περίπου για πέντε λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα στο μίξερ
Ζεστάνετε μία μικρή ποσότητα λαδιού και ρίξτε μέσα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι για περίπου πέντε λεπτά επίσης μέχρις ότου εξατμιστεί το υγρό. Προσθέστε τα κι αυτά στο μίξερ
Σιγοβράστε τις φακές για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη φρυγανιά και τον μαϊντανό και πλάστε 8 μπιφτέκια
Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τα μπιφτέκια μέχρις ότου ψηθούν εσωτερικά και σχηματίσουν κρούστα απ’ έξω, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια ή φτιάξτε χορτοφαγικά μπέργκερ με ψωμάκια