-1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
-1.500 γρ. κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη
-3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
-1 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 φλιτζανάκι του καφέ µαύρες σταφίδες
-1 φλιτζανάκι του καφέ ξανθές σταφίδες
-1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
-1 κ.σ. κανέλα σκόνη
-1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
-6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
Για το σερβίρισμα
-ζάχαρη άχνη
-κανέλα σκόνη
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά της – αλλιώς τα φύλλα της πίτας θα μαλακώσουν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά μαζί µε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου στρογγυλού ταψιού µε ελαιόλαδο και απλώνουμε ένα-ένα τα 4 πρώτα φύλλα λαδώνοντάς τα πριν τα στρώσουμε. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα µε µια σπάτουλα. Καλύπτουμε την πίτα µε τα υπόλοιπα 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Διπλώνουμε και φέρνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα στρίβοντάς τες να σχηματιστεί ένα στεφάνι (ο κόθρος).
Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι και αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να γίνει τραγανό.
Τη σερβίρουμε ζεστή σε κομμάτια πασπαλίζοντας από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.