Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΘ: Δεκατέσσερις νέες εισαγωγές το σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο αναφοράς

ΑΜΘ: Δεκατέσσερις νέες εισαγωγές το σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο αναφοράς

0

Γέμισε η πτέρυγα covid-19, δημιουργείται άλλη μία στον 3ο όροφο του Π.Ν.Γ.Α.

 48 συνολικά οι νοσηλευόμενοι, οι τέσσερις στη ΜΕΘ

Ραγδαία είναι η αύξηση των θετικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφέρεια ΑΜΘ, όπως μαρτυρούν οι εισαγωγές της τελευταίας εβδομάδας.

Mε απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ο 3ος όροφος του νοσοκομείου έχει διαμορφωθεί σε μονάδα covid-19 καθώς η πρώτη μονάδα covid-19 που δημιουργήθηκε αρχές της πανδημίας είναι κατειλημμένη από ασθενείς, ενώ από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου αναβλήθηκαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία και θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, από τους 19 νοσηλευόμενους ασθενείς που είχαμε στις 26/10, ο αριθμός έφτασε τους 45, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των νοσηλευομένων στη ΜΕΘ από 2 στους 4 ασθενείς.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο σημειώθηκαν ακόμη δέκα νέες εισαγωγές (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, κυρίως από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Πρόκειται για τέσσερις ασθενείς από την Ξάνθη δύο άνδρες 61 και 70 χρόνων και δυο γυναίκες 27 και 78 χρόνων, έναν 80χρονο από τη Θεσσαλονίκη (πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη), έναν 53χρονο και μια 55χρονη από την Αλεξανδρούπολη, δυο γυναίκες 64 και 83 χρόνων από την Χρυσούπολη (Καβάλα) και την Κομοτηνή αντίστοιχα, ενώ ένας 64χρονος ο οποίος διεκομίσθη από τις Σέρρες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Επίσης δόθηκαν και τρία εξιτήρια και συγκεκριμένα σε τρείς γυναίκες. Σε μια 36χρονη από την Κομοτηνή η οποία έκανε εισαγωγή στις 21/10, σε μια 63χρονη από την Καβάλα η οποία έκανε εισαγωγή στις 22/10, καθώς και σε μια 86χρονη από τη Δράμα η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αντιστοίχως, σύμφωνα και πάλι με την ενημέρωση από την ΕΡΤ Ορεστιάδας, τέσσερις άνδρες από την Καβάλα έκαναν εισαγωγή την Κυριακή στο νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που νόσησαν από κορωνοϊό και νοσηλεύονται στους 48. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 45, 65, 60 και 80 αντίστοιχα.

Επίσης, δόθηκε ακόμη ένα εξιτήριο σε έναν 62χρονο από τη Δράμα ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Οκτωβρίου.

Με αυτά τα δεδομένα την Κυριακή στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 48 ασθενείς. Από αυτούς 38 είναι στη covid-19, 4 στη ΜΕΘ και 6 στη ΜΕΛ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένα νέο κρούσμα στην Ξάνθη-25 στην ΑΜΘ

Άνοδος στη Ροδόπη με 11 κρούσματα και στον Έβρο με 8. Μειώθηκαν στους 293 οι διασωληνωμένο…