– 12 πιπεριές χρωματιστές
– 450 γραμμάρια κοτόπουλο (σε κύβους)
– 350 γραμμάρια κίτρινο τυρί (τριμμένο)
– 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
– 200 γραμμάρια φασόλια κόκκινα
– 6 κουταλάκια σούπας σάλτσα σόγιας
– 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
– 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι (καγιέν)
– 1 κουταλάκι κύμινο
– 6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
– 50 γραμμάρια πιπεριές τζαλαπένος (σε κομματάκια) (μπορείτε να βάλετε διπλάσια ποσότητα για ακόμα πιο καυτερό αποτέλεσμα)
– Πιπέρι μαύρο (αλεσμένο)
– 2 σφηνοπότηρα τεκίλα κίτρινη
Ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και την σάλτσα σόγιας και σοτάρουμε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε με την τεκίλα, προσθέτουμε τα φασόλια, τη πάπρικα, το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μεσαία ένταση και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές τζαλαπένος και τηγανίζουμε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές (χωρίς να τα πετάξουμε) και καθαρίζουμε το εσωτερικό καλά από τους σπόρους. Γεμίζουμε κάθε πιπεριά μέχρι την μέση, με το μείγμα του κοτόπουλου και καλύπτουμε με τυρί.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί που να τις χωράει ακριβώς έτσι ώστε να στέκονται όρθιες κατά το ψήσιμο. Τις σκεπάζουμε με το πάνω μέρος που έχουμε κρατήσει και ρίχνουμε στο ταψί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Ξεσκεπάζουμε τις πιπεριές και ψήνουμε για 15 ακόμα λεπτά για να ξεροψηθεί το τυρί.