Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο

0

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 1/2 κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκιές

6 κρεμμύδια μέτρια, χαραγμένα σταυρωτά

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά

2 δαφνόφυλλα

1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού

5-6 κόκκους μπαχάρι

1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι

1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

πιπέρι

Στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τόσο τα χαραγμένα κρεμμύδια όσο και το ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι, τις ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο. Προς το τέλος τρίβουμε το πιπέρι. Όταν θα το βγάλουμε από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να γίνει μελωμένη και πηχτή. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …