Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο

0

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 1/2 κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκιές

6 κρεμμύδια μέτρια, χαραγμένα σταυρωτά

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά

2 δαφνόφυλλα

1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού

5-6 κόκκους μπαχάρι

1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι

1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

πιπέρι

Στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τόσο τα χαραγμένα κρεμμύδια όσο και το ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι, τις ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο. Προς το τέλος τρίβουμε το πιπέρι. Όταν θα το βγάλουμε από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να γίνει μελωμένη και πηχτή. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…