Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο

0

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 1/2 κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκιές

6 κρεμμύδια μέτρια, χαραγμένα σταυρωτά

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά

2 δαφνόφυλλα

1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού

5-6 κόκκους μπαχάρι

1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι

1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

πιπέρι

Στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τόσο τα χαραγμένα κρεμμύδια όσο και το ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι, τις ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο. Προς το τέλος τρίβουμε το πιπέρι. Όταν θα το βγάλουμε από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να γίνει μελωμένη και πηχτή. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • elaiotyropsomo

    Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

    Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …
  • Κεκάκια με κανταΐφι και σύκα

    250γρ κανταΐφι 250γρ σύκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα 4 αυγά 250γρ γιαούρτι στραγγιστό 300…
  • Φασόλια φούρνου λευκά

    -500γρ. Φασόλια Γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς -½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο -1 μεγάλο κρεμμύδι, …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …