Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα light ολικής άλεσης με τυριά

Τάρτα light ολικής άλεσης με τυριά

0

Για το φύλλο

-250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

-125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-100 ml ελαφρύ αγελαδινό γάλα, χλιαρό

-60 ml ελαιόλαδο + λίγο

-1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ

-αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

-150 ml γάλα φρέσκο, ελαφρύ

-2 αυγά και 3 ασπράδια, καλά χτυπημένα

-400 γρ. γιαούρτι αγελάδος 2% λιπαρά

-400 γρ. «φέτα» light, χοντροτριμμένη

– 1 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμος τριμμένο (ή φρέσκο ψιλοκομμένο)

-2 κουτ. γλυκού ρίγανη

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-1/2 κουτ. γλυκού σουσάμι (καβουρδισμένο σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1 – 2 λεπτά)

Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά 150 ml χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή λίγο νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη, να ξεκουραστεί.

Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αυγά και τα ασπράδια μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το δυόσμο, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Τάρτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα ή το ταψί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού. Απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους.

Κόβουμε όση ζύμη εξέχει. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στη λειτουργία του αέρα για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η τάρτα και από κάτω.

 

  • Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

    για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…
  • Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

    6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια σε…
  • Πατατοπιτάκια φούρνου

    Για τη ζύμη: 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9 γρ. μαγιά, ξερή 1 κ.σ. ξύδι, από λευκό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

    για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…
  • Μπρόκολο τηγανητό με σάλτσα γιαουρτιού

    -700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (χωρισμένα) -330 ml μπίρα -2/3 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τρ…
  • Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

    6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια σε…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…