Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα Ξάνθη: Ερώτηση στο δήμαρχο για την μπάρα κατά τις βραδινές ώρες στην Παλιά Πόλη

Νέα Ξάνθη: Ερώτηση στο δήμαρχο για την μπάρα κατά τις βραδινές ώρες στην Παλιά Πόλη

0

Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης ρωτά αν υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

 Ερώτηση για την μπάρα που τοποθετείται στην είσοδο της Παλιάς Πόλης κατά τις βραδινές ώρες απευθύνει στο δήμαρχο η παράταξη «Νέα Ξάνθη» ζητώντας να μάθει με ποια απόφαση και ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε η τοποθέτησή της.

Η ερώτηση αναφέρει: «κύριε Δήμαρχε, τις τελευταίες εβδομάδες έχει τοποθετηθεί στην αρχή της οδού Δημάρχου Φ. Αμοιρίδη, μια φορητή μπάρα, πορτοκαλί κώνοι και περιστασιακά ένα φορητό απαγορευτικό σήμα κυκλοφορίας όπως και γλάστρες που εμποδίζουν την πρόσβαση οχημάτων στις οδούς Αμοιρίδη, Ορφέως, Μαυρομιχάλη και Ι. Σγουρού.

  • Επειδή σε έρευνα που κάναμε δεν έχει ανευρεθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε απόφαση για την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων από την Τροχαία Ξάνθης και η τοποθέτηση είναι εμφανές ότι έχει γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης, αφού οι συγκεκριμένες μπάρες αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του.
  • Επειδή υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής για παράνομη παρακώλυση της συγκοινωνίας που μπορεί να αποβεί μοιραία από την μη έγκαιρη πρόσβαση στην περιοχή οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
  • Επειδή θεωρούμε ότι είστε απόλυτα γνώστης της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Ερωτάστε,

1ον Υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση της σήμανσης και απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων και ιδιαίτερα για τους  κατοίκους της Παλιάς πόλης;

2ον Η Τροχαία Ξάνθης έχει εκδώσει απόφαση για την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων και είναι  σύμφωνη με την τοποθέτηση της σήμανσης και την απαγόρευση της κυκλοφορίας;

3ον θα αναλάβετε την ευθύνη σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού και παρεμπόδισης της κυκλοφορίας των οχημάτων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπως αναφέρει και επιστολή του Συλλόγου κατοίκων της Παλιάς Πόλης;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…