Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα light ολικής άλεσης με τυριά

Τάρτα light ολικής άλεσης με τυριά

0

Για το φύλλο

-250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

-125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-100 ml ελαφρύ αγελαδινό γάλα, χλιαρό

-60 ml ελαιόλαδο + λίγο

-1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ

-αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

-150 ml γάλα φρέσκο, ελαφρύ

-2 αυγά και 3 ασπράδια, καλά χτυπημένα

-400 γρ. γιαούρτι αγελάδος 2% λιπαρά

-400 γρ. «φέτα» light, χοντροτριμμένη

– 1 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμος τριμμένο (ή φρέσκο ψιλοκομμένο)

-2 κουτ. γλυκού ρίγανη

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-1/2 κουτ. γλυκού σουσάμι (καβουρδισμένο σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1 – 2 λεπτά)

Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά 150 ml χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή λίγο νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη, να ξεκουραστεί.

Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αυγά και τα ασπράδια μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το δυόσμο, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Τάρτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα ή το ταψί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού. Απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους.

Κόβουμε όση ζύμη εξέχει. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στη λειτουργία του αέρα για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η τάρτα και από κάτω.

 

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…