Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαυρομάτικα με πέστο μυρωδικών και τόνο

Μαυρομάτικα με πέστο μυρωδικών και τόνο

0

300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

1 φύλλο δάφνης

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

7 – 8 ντοματίνια ή  5-6 λιαστές ντομάτες

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κονσέρβα τόνο, στραγγισμένο

Για το πέστο μυρωδικών

1/4 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη

1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμόνι

1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βράζουμε τα φασόλια με άφθονο νερό και τη δάφνη. Ξαφρίζουμε και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά συνολικά έως να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε Μόλις χλιαρύνουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τα ντοματάκια κομμένα στα δύο (ή τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες).

Πέστο: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να προκύψει ένα μείγμα πηχτό και ομοιογενές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον, το οποίο αφαιρούμε μετά σουρώνοντας το πέστο από ψιλό σουρωτήρι.

Σερβίρισμα: Προσθέτουμε το πέστο στα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε σε πιάτα και «σπάμε» με τα δάχτυλα τον τόνο από πάνω.

  • favokeftedes

    Φαβοκεφτέδες

    -500γρ. φάβα βρασμένη όπως στην κλασική συνταγή -2 κρεμμύδια τριμμένα -1 φλιτζάνι μαϊντανό…
  • Σαλάτα με φακές και κουσκουσάκι

    -250γρ. κουσκουσάκι -250γρ. φακές -3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα -1 καρότο τριμμένο στ…
  • Μαυρομάτικα φασόλια με μύδια

    -500 γρ. φρέσκα μύδια -200 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια -2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ψιλοκ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …