-700 γρ. μανιτάρια λευκά
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα
-1/2 του φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-2 αυγά
-αλάτι, πιπέρι
-αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια. Τα βάζετε με 1-2 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε. Μόλις αρχίσουν να φεύγουν τα πολλά υγρά ρίχνετε μέσα και το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Όταν αρχίσουν να στεγνώνουν τα υλικά αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά, τη φρυγανιά, το τυρί, το μαϊντανό, τα αυγά και την πάπρικα. Ζυμώνετε το μείγμα και το αφήνετε 2 ώρες στο ψυγείο.
Πλάθετε πλακουτσωτούς μανιταροκεφτέδες, τους περνάτε από το αλεύρι και τηγανίζετε για λίγα λεπτά σε καυτό λάδι κι από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τους μανιταροκεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνετε μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρετε.
Μπορείτε να βάλετε τη μισή ποσότητα φρυγανιάς και να συμπληρώσετε με νιφάδες βρώμης.