Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιταροκεφτέδες

Μανιταροκεφτέδες

0

-700 γρ. μανιτάρια λευκά

-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

-1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

-1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα

-1/2 του φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα

-2 αυγά

-αλάτι, πιπέρι

-αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια. Τα βάζετε με 1-2 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε. Μόλις αρχίσουν να φεύγουν τα πολλά υγρά ρίχνετε μέσα και το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Όταν αρχίσουν να στεγνώνουν τα υλικά αποσύρετε απ’ τη φωτιά.

Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά, τη φρυγανιά, το τυρί, το μαϊντανό, τα αυγά και την πάπρικα. Ζυμώνετε το μείγμα και το αφήνετε 2 ώρες στο ψυγείο.

Πλάθετε πλακουτσωτούς μανιταροκεφτέδες, τους περνάτε από το αλεύρι και τηγανίζετε για λίγα λεπτά σε καυτό λάδι κι από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τους μανιταροκεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνετε μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρετε.

Μπορείτε να βάλετε τη μισή ποσότητα φρυγανιάς και να συμπληρώσετε με νιφάδες βρώμης.

  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

-1 ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος, βάρους έως 9-10 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το «σπάσ…