Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η παράσταση «Στα όνειρα των ποιητών» στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων

Η παράσταση «Στα όνειρα των ποιητών» στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων

0

Απόψε, μια βραδιά γεμάτη ποίηση και στίχους του Κωστή Παλαμά

Η Φένια Χρήστου στη σύλληψη, σύνθεση και μουσική διδασκαλία

 Σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 21.00, στο Προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων θα παρουσιαστεί η παράσταση «Στα όνειρα των ποιητών», σε σύλληψη- σύνθεση και μουσική διδασκαλία της Φένιας Χρήστου, από το ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Πρόκειται για μια μουσική  παράσταση βασισμένη  στην ποίηση του Κωστή Παλαμά και άλλων Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Η προσωπική διαδρομή της μουσικού Φένιας Χρήστου και η συνάντησή της με την ποίηση καταλήγουν σε μια νέα μουσικοποιητική παράσταση. Ένας κύκλος μελοποιήσεων και πρωτότυπων συνθέσεων εναλλάσσεται με δραματοποιημένες αναγνώσεις ποιημάτων σε μια παράσταση με χαρακτήρα δροσερό, ερωτικό, νεανικό και στιγμές-στιγμές σατιρικό ως προς τον έρωτα και τα όσα προκαλεί σε εμάς τους ανθρώπους. Την δραματοποίηση και την επιλογή των συνδετικών κειμένων επιμελείται ο συγγραφέας-μεταφραστής Κώστας Κουτσουρέλης ενώ το σκηνικό ολοκληρώνουν οι φωτισμοί του Αλέξανδρου Πολιτάκη. Το έργο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά αποτελεί τον κύριο ποιητικό κορμό έμπνευσης της μουσικού, που πλαισιώνεται από συμπληρωματικό υλικό Ελλήνων και ξένων ποιητών, νεότερων και σύγχρονων. Ερμηνεύουν δύο ηθοποιοί και τρεις μουσικοί επί σκηνής.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Πληροφορίες

Η εκδήλωση προσφέρεται  δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παρόλα αυτά είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στην ιστοσελίδα  https://digitalculture.gov.gr/

Όσοι είχαν προχωρήσει σε προκράτηση θέσεων, για την ίδια παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Αυγούστου στο Φρούριο Καβάλας, ισχύουν οι κρατήσεις τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Φωτεινής Μπατζακίδου «Φιλιά στον καθρέφτη»

Την Παρασκευή στις 19:30 στο Λαογραφικό Μουσείο της Φ.Ε.Ξ. Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης παρου…