Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γιαυρτογλυκό ψυγείου με μπανάνες

Γιαυρτογλυκό ψυγείου με μπανάνες

0

Για τη βάση:

-450 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, θρυμματισμένα

-250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

-3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες

-400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, με 2% λιπαρά

-2 κ.σ. μέλι

-50 ml κονιάκ, (προαιρετικά)

-110 γρ. ζάχαρη καστανή

-1 φακελάκι ζελέ μπανάνα

-100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο ακόμα.

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.

Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα την μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).

Το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …