Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προσεχώς έκθεση με τα ποσοστά ανοσίας από τον ΕΟΔΥ

Προσεχώς έκθεση με τα ποσοστά ανοσίας από τον ΕΟΔΥ

0

Θα συμπεριληφθούν και τα αποτελέσματα των 750 τεστ αντισωμάτων της Ξάνθης

Εντός (το πολύ) 15 ημερών αναμένεται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας η δημοσίευση των ποσοστών ανοσίας στη χώρα, με βάση τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ αντισωμάτων που διενεργούνται από τον οργανισμό.

Τα στοιχεία, που δεν έχει γίνει γνωστό αν θα ανακοινωθούν μέσω έκθεσης ή συνέντευξης Τύπου, θα αποτελούν μία συνολική απεικόνιση, που, όπως εκτιμά ο ΕΟΔΥ θα δίνει τη μεγάλη εικόνα για το βαθμό ανοσίας του γενικού πληθυσμού.

Σε αυτή την απεικόνιση θα συμπεριληφθούν και τα 750 μαζικά τεστ αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκαν περί τα μέσα Ιουλίου στο νομό Ξάνθης.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά στον ΕΟΔΥ, ωστόσο συγκεντρώνονται έτσι ώστε να δημοσιευτούν σε σύνολο, ώστε αφενός να ενημερωθεί ο πληθυσμός και αφετέρου να έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να εκτιμούν κατά περίπτωση τη φάση της διασποράς, αλλά και την εξέλιξη της νόσου, σε περίπτωση που διαπιστώνονται τοπικές εξάρσεις.

Από την πλευρά του ο ΕΟΔΥ καταβάλει συνεχείς προσπάθειες ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες διενέργειας μαζικών τεστ για κορωνοϊό λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και διαμηνύει με κάθε ευκαιρία την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την προστασία όλων. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν πηγές εντός του Οργανισμού, «όσο δεν υπάρχει εμβόλιο διαθέσιμο στη χώρα μας, το μόνο ‘εμβόλιο’ είναι η χρήση της μάσκας.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …