Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Υγιεινό παγωτό ταχίνι

Υγιεινό παγωτό ταχίνι

0

200 γρ. γάλα, φρέσκο πλήρες

400 γρ. ταχίνι

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ. μέλι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

χωνάκια παγωτού

παστέλι, ψιλοκομμένο

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 6 λεπτά. Mεταφέρουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 35×10 εκ., το καλύπτουμε με μεμβράνη, και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες, μέχρι να σφίξει αρκετά.

Ανά 2 ώρες βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός και το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη. Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε έως ότου παγώσει καλά κι αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμούμε (ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με την ένταση της κατάψυξης).

Σερβίρουμε σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με παστέλι ψιλοκομμένο.

  • Pancakes γεμιστά με πραλίνα

      -10−12 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού με κακάο (200−240g) -1¾ κούπας αλεύρι για όλες τις …
  • Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο

    -450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά) -150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά) -150 γρ. ζάχαρη άχ…
  • Σουφλέ λεμονιού

    -1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη, για το βουτύρωμα (15ml) -¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (150…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μακαρονοσαλάτα χωριάτικη

-Μισό κιλό ζυμαρικά φιογκάκια ή βίδες, χρωματιστά ή σκέτα -Μισό κιλό ντοματίνια κομμένα στ…