Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Υγιεινό παγωτό ταχίνι

Υγιεινό παγωτό ταχίνι

0

200 γρ. γάλα, φρέσκο πλήρες

400 γρ. ταχίνι

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ. μέλι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

χωνάκια παγωτού

παστέλι, ψιλοκομμένο

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 6 λεπτά. Mεταφέρουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 35×10 εκ., το καλύπτουμε με μεμβράνη, και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες, μέχρι να σφίξει αρκετά.

Ανά 2 ώρες βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός και το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη. Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε έως ότου παγώσει καλά κι αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμούμε (ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με την ένταση της κατάψυξης).

Σερβίρουμε σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με παστέλι ψιλοκομμένο.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…