Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μάφιν με σοκολάτα και βερίκοκα

Μάφιν με σοκολάτα και βερίκοκα

0

400 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

120 ml ηλιέλαιο

1 γιαούρτι (125 γρ.)

100 γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. ζάχαρη

1 αβγό και 1 κρόκο επιπλέον

100 γρ. μπισκότα Αμαρέτι μαλακά

40 γρ. κακάο πικρό

50 γρ. κουβερτούρα

9 βερίκοκα σε σιρόπι

Στραγγίζετε τα βερίκοκα και τα κόβετε σε τέταρτα. Χτυπάτε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το λάδι με τη ζάχαρη και ρίχνετε σταδιακά το γιαούρτι, το αβγό, τον κρόκο, το κακάο, τη σοκολάτα λιωμένη, τα Αμαρέτι τριμμένα και την κρέμα γάλακτος.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μαγιά. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε το μείγμα στο ειδικό ταψί για μάφιν.

Σε κάθε μάφιν βυθίζετε 2 κομματάκια βερίκοκου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, 25′, τα βγάζετε και τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελληνικό ριζότο λαχανικών

– 1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα – 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 1 φλιτζανά…