Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Δροσερή τούρτα με κρέμα γιαουρτιού και πεπόνι

Δροσερή τούρτα με κρέμα γιαουρτιού και πεπόνι

0

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225 γρ.)

1/2 μικρό πεπόνι για το σερβίρισμα

Για την κρέμα γιαουρτιού

10 γρ. φύλλα ζελατίνης (δηλαδή 2 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου βάρους)

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό

3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών

80 γρ. ζάχαρη

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν (για 1 – 2 λεπτά περίπου). Τα στύβουμε με τα χέρια, τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε ένα ποτηράκι του καφέ νερό και βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη, για πολύ λίγο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το υγρό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, και την προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

Στρώνουμε σε τετράγωνο ταψί μία σειρά  πτι μπερ, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Από πάνω αδειάζουμε τα 2/3 της κρέμας γιαουρτιού, καλύπτουμε με μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες πεπονιού.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…