Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά  με μύδια σε σάλτσα ντομάτας

Ζυμαρικά  με μύδια σε σάλτσα ντομάτας

0

½ κιλού μύδια

Μισό ποτήρι άσπρο κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

6 ώριμες μέτριες ντομάτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Την αφήνουμε για ένα λεπτό, ώστε να αρωματισθεί το λάδι και στη συνέχεια την αφαιρούμε. Στο καυτό λάδι ρίχνουμε τα μύδια και το κρασί και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα κελύφη τους, αν δεν έχουμε μύδια μόνο με τη σάρκα τους, τα αφαιρούμε. Στο μπλέντερ ή στον τρίφτη πολτοποιούμε τις ντομάτες και ρίχνουμε το πολτό στο τηγάνι μαζί με το μισό μαϊντανό, το αλάτι και το

πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 10- 12 λεπτά. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα λιγκουΐνι για επτά λεπτά αν τα προτιμούμε al dente ή λίγο περισσότερο αν τα προτιμούμε περισσότερο βρασμένα. Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι που βράζουν τα μύδια και η σάλτσα από τις ντομάτες. Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε να βράσουν για ένα ακόμη λεπτό, ώστε να ρουφήξουν σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Cheesecake Ντουμπάι

Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…