Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με αγκινάρες

Τάρτα με αγκινάρες

0

Υλικά (για ταρτιέρα 28-30 εκ.)

1 φύλλο σφολιάτας

8 πάτοι από αγκινάρες (κατεψυγμένες)

1 ματσάκι άνηθος

3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουτ. της σούπας βούτυρο φρέσκο

1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

200 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τις αγκινάρες για 5-6′ μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι. Προσθέτετε και τις αγκινάρες και τις γυρίζετε για λίγο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Απλώνετε το φύλλο της κρούστας σε στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά του. Κόβετε ό,τι εξέχει από το ταψί. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 8-10′ στον προθερμασμένο φούρνο.

Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από την προ-ψημένη κρούστα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον άνηθο, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε την τάρτα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, κόβοντας σε κομμάτια.

  • Γιουβέτσι με λαχανικά και φέτα!

    -400 γρ. κριθαράκι μέτριο -1 κολοκύθι, κομμένο σε μικρούς κύβους -1 πιπεριά πράσινη, κομμέ…
  • Μπιφτέκια μελιτζάνας

    -2 φλιτζάνια μελιτζάνα ψημένη και πολτοποιημένη (περίπου 4 μέτριες μελιτζάνες) -1 φλιτζάνι…
  • Πιπερόπιτες φωλιές

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα) -1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό Γέμιση -1 …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…