Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με αγκινάρες

Τάρτα με αγκινάρες

0

Υλικά (για ταρτιέρα 28-30 εκ.)

1 φύλλο σφολιάτας

8 πάτοι από αγκινάρες (κατεψυγμένες)

1 ματσάκι άνηθος

3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουτ. της σούπας βούτυρο φρέσκο

1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

200 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τις αγκινάρες για 5-6′ μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι. Προσθέτετε και τις αγκινάρες και τις γυρίζετε για λίγο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Απλώνετε το φύλλο της κρούστας σε στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά του. Κόβετε ό,τι εξέχει από το ταψί. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 8-10′ στον προθερμασμένο φούρνο.

Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από την προ-ψημένη κρούστα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον άνηθο, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε την τάρτα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, κόβοντας σε κομμάτια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…