Υλικά (για ταρτιέρα 28-30 εκ.)
1 φύλλο σφολιάτας
8 πάτοι από αγκινάρες (κατεψυγμένες)
1 ματσάκι άνηθος
3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Βράζετε τις αγκινάρες για 5-6′ μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι. Προσθέτετε και τις αγκινάρες και τις γυρίζετε για λίγο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Απλώνετε το φύλλο της κρούστας σε στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά του. Κόβετε ό,τι εξέχει από το ταψί. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 8-10′ στον προθερμασμένο φούρνο.
Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από την προ-ψημένη κρούστα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον άνηθο, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε την τάρτα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, κόβοντας σε κομμάτια.