Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Παραδόθηκε το κτήριο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο

Παραδόθηκε το κτήριο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο

0

Παρέστησαν ο υπουργός Υποδομών και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

 Το κτήριο είναι χωρητικότητας 600 ατόμων και προβλέπεται να απασχοληθούν 258 υπάλληλοι

 Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η τελετή της διοικητικής παράδοσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο.

Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριος Οικονόμου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, καθώς και τοπικές αρχές.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα κτίριο σύγχρονο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα από τα καλύτερα που διαθέτουμε ως Σωφρονιστικά Καταστήματα, ενώ επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, φιλοδοξία είναι το νέο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας να καταστεί ένα «σχολείο» για την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στο κοινωνικό σύνολο.

Στο χαιρετισμό της, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «…συνιστά ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές και την αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης, όπως και στον αναγκαίο διαχωρισμό των κρατουμένων ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος τους. […] Το νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας θα αποτελέσει το σωφρονιστικό στολίδι της Βορείου Ελλάδος και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εν γένει βελτίωση και ανάπτυξη του σωφρονιστικού συστήματος της Χώρας μας.»

Σημειώνεται ότι το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, με χωρητικότητα 600 ατόμων, ενώ προβλέπεται να απασχοληθούν 258 υπάλληλοι. Θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων παροχών- πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς και πολλαπλές εκπαιδευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

75χρονος ξανθιώτης στη σπείρα των πορτοφολάδων των ΜΜΜ της Αθήνας

Εντοπίστηκε ως ο μοναδικός ημεδαπός ανάμεσα στα 36 άτομα που συνέλαβε η αστυνομία  Τα στοι…