Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αξιολόγηση εξ αποστάσεως ξεκινά στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Αξιολόγηση εξ αποστάσεως ξεκινά στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

0

Είχε προγραμματιστεί δια ζώσης παρουσία αξιολογητών για την πιστοποίηση αλλά αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού

 Σήμερα και αύριο και η αξιολόγηση της Νομικής του ΔΠΘ

Σήμερα, Δευτέρα 22 και αύριο, Τρίτη 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς και της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ με βάση το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας για την πιστοποίησή τους.

Έχει προηγηθεί η πιστοποίηση άλλων τμημάτων και σχολών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπως του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Ιστορίας-Εθνολογίας, ΤΕΦΑΑ, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μοριακής Βιολογίας κ.ά. από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ωστόσο οι προγραμματισμένες αξιολογήσεις για τα δύο αυτά τμήματα αναβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα λόγω κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε, θα ξεκινήσουν ξανά τη Δευτέρα και θα γίνουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως.

Όπως εξήγησε στο «Ε» η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων και φοιτητικής μέριμνας του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η πιστοποίηση είναι σημαντική γιατί συνδέεται με επιπλέον χρηματοδοτήσεις από εθνικούς πόρους, με τη βιωσιμότητα των τμημάτων και σχολών, αφού υπάρχει περίπτωση να απαλειφούν από το μηχανογραφικό, αλλά ενδεχόμενα και για την συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …