Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με βερίκοκα και ανθότυρο

Κέικ με βερίκοκα και ανθότυρο

0

-6-8 ώριμα βερίκοκα, ψιλοκομμένα

-160 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κομμάτια + λίγο για το ταψί

-1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη

-3 κουτ. σούπας (60 γρ.) μέλι

-300 γρ. νωπό ανθότυρο, κομματιασμένο με πιρούνι

-3 αυγά

-150 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (1½ κούπα, αν τα μετρήσουμε αλεσμένα)

-70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί

-ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, το ξύσμα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.

Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

  • Κέικ μανταρίνι με σιρόπι

    -300γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη -180 γρ. βούτυρο -3 αβγά -2 μανταρίνια -2 κάψουλες βανίλι…
  • Κέικ κολοκύθας με καρύδι και κραμπλ

    Μείγμα κανέλας: 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 2 κτγ κανέλα   Για το κραμπλ: 55 γρ βο…
  • Κέικ εκλέρ

    Για τη ζύμη –70 γρ Νερό –70 γρ Γάλα –60 γρ Βούτυρο –100 γρ Αλεύρι –¼ κουταλάκι του γλυκού …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σαλάτα με ψητά παντζάρια και όσπρια

για τη σαλάτα -4 παντζάρια μέτρια -4 κρεμμύδια μέτρια, ξερά -λίγες σταγόνες ξίδι από σταφύ…