Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλμυρό κέικ με κασέρι και ζαμπόν

Αλμυρό κέικ με κασέρι και ζαμπόν

0
keik-zambon

4 αυγά

½ κεσεδάκι μαργαρίνη

6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους

2 ½ φλ. τσαγ. κασέρι τριμμένο

1 ½ φλ. τσαγ. αλεύρι μαλακό (για όλες τις χρήσεις)

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3΄-4΄ και ύστερα προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το κασέρι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο. Τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175°C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα, έως ότου μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).

  • Στριφτόπιτες με χόρτα

      Ζύμη 950 γρ. αλεύρι για πίτες 500 γρ.νερο 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ελαιόλαδο 1…
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
  • Ζαμπονοκασερόπιτα με καταΐφι

    -1 πακέτο κανταΐφι -300 γρ. gouda τριμμένο -300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο -250 γρ. ζαμπόν λε…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

Ζύμη -150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -80 γρ. άχνη ζάχαρη -40 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσ…