-1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
-4 μελιτζάνες μακρόστενες σε ροδέλες
-5 πατάτες σε φέτες στρογγυλές
-2 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
-2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
-1 κούπα τσαγιού τριμένο κεφαλοτύρι
-1 κούπα τσαγιού κεφαλοτύρι σε κύβους
-2 κρασοπότηρα μαυροδάφνη
-1/2 κουταλάκι ρίγανη
-1 πρέζα μπαχάρι τριμένο
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμένο
-αλάτι και πιπέρι
-2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
-2 πιπεριές πράσινες σε κομμάτια
Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το 1 ποτήρι μαυροδάφνης. Ρίχνουμε αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Βάζουμε νερό όσο χρειάζεται για να βράσει το κρέας με κλειστή χύτρα για 40 λεπτά.
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα πήλινο ή ατομικά μικρά στρώνουμε μία σειρά πατάτες, αλατίζουμε, μία σειρά μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και μία στρώση από το κρέας που βγάλαμε με τρυπητή κουτάλα.
Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές διάσπαρτες και το κεφαλοτύρι σε κύβους. Από το ζωμό που περίσσεψε στη χύτρα ρίχνουμε 1 ποτήρι στο πήλινο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το τρυπάμε με πιρούνι για να βγαίνει ο ατμός.
Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Στον υπόλοιπο ζωμό ή αν δεν έχει μείνει πολύ υπολογίζουμε να είναι 3 ποτήρια (αλλιώς συμπληρώνουμε με λίγο νερό) ρίχνουμε το άλλο ποτήρι κονιάκ και το κορν φλάουρ να γίνει μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
Σερβίρουμε με το πήλινο και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω ή ξεχωριστά για να βάζεις ο καθένας όσο θέλει.