110 γρ. αλεύρι με ελάχιστο αλάτι
60 γρ. βούτυρο παγωμένο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
1 αβγό συν ένας κρόκος αυγού
25 γρ. ζάχαρη κανονική
200 ml γάλα
20 γρ. αλεύρι
Λίγη βανίλια
Γαρνίρισμα
150 ml φρέσκια κρέμα
1 κουταλιά ζάχαρη κανονική και λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Βάλτε το αλεύρι με το ελάχιστο αλάτι σ’ ένα σκεύος και ανακατέψτε με το βούτυρο. Προσθέστε λίγες σταγόνες νερό και το χυμό λεμονιού. Κάντε μια ομοιόμορφη ζύμη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίξτε φύλλο και τοποθετήστε το σ’ ένα τετράγωνο ταψί 30Χ30 εκ. Κάντε τρύπες με το πιρούνι και αλείψτε από πάνω το χτυπημένο αβγό. Ψήστε τη για 10-12 λεπτά. Πασπαλίστε τη με τη ζάχαρη και βάλτε τη στο grill μέχρι να καραμελώσει. Κόψτε τη σε τρία ίσα ορθογώνια τμήματα.
Σπάστε το αβγό σ’ ένα σκεύος, προσθέστε το κροκάδι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι ν’ αφρατέψουν. Ζεστάνετε το γάλα, προσθέστε μέσα το μείγμα αβγών και ανακατέψτε μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει. Ρίξτε μέσα το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει εντελώς και να βγάζει φουσκάλες. Προσθέστε τη βανίλια. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και σκεπάστε τη με νάιλον μεμβράνη, για να μη στεγνώσει. Αφήστε να κρυώσει καλά. Χτυπήστε τη φρέσκια κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει και βουλιάξτε τη μέσα στην κρύα κρέμα με το αβγό.
Πάρτε ένα κομμάτι από το μπισκότο, βάλτε από πάνω κρέμα και μετά λίγα φρούτα του δάσους. Έπειτα ξανακάνετε το ίδιο και τελειώστε με ένα κομμάτι μπισκότου από πάνω.
Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρούτα του δάσους με φράουλες αν θέλετε.