Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κανένας διαχωρισμός των νησιών σε επικίνδυνα ή μη λέει ο υπουργός Υγείας

Κανένας διαχωρισμός των νησιών σε επικίνδυνα ή μη λέει ο υπουργός Υγείας

0

Εξέφρασε την αντίθεσή του στη λογική των ζωνών της νησιωτικής χώρας

Το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας, τόνισε ο υπουργός Υγείας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Φυσικά και δεν διαχωρίζουμε τα νησιά» σε λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εκφράζοντας ουσιαστικά την αντίθεσή του στη λογική των ζωνών της νησιωτικής χώρας.

Ο υπουργός τόνισε ότι, σύμφωνα με την πλειοψηφία των ειδικών, αναμένεται δεύτερο κύμα επιδημίας μετά το καλοκαίρι: «Οι επιστήμονες μας λένε ότι θα υπάρχει δεύτερο κύμα. Την ένταση και το πώς θα έρθει στη χώρα μας, μένει να τα δούμε. Εμείς υποχρεούμαστε να ετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια. Τον Ιανουάριο προβλέψαμε τι έρχεται, γι’ αυτό το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία».

Όσον αφορά την έλευση τουριστών και τον διαχωρισμό των νησιών σε ζώνες «επικινδυνότητας», ο κ. Κικίλιας είπε: «Το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα κάνουμε και το καλοκαίρι (…) Φυσικά και δεν υπάρχουν ζώνες επικίνδυνες, λιγότερο και περισσότερες».

Μ. Κονσόλας: «Επικίνδυνοι και ανεπαρκείς όσοι διακινούν σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας»

 Δήλωση του υφυπουργού Τουρισμού ότι δεν υπάρχει σχέδιο διαχωρισμού των νησιών σε ζώνες επικινδυνότητας

Απόλυτος και έντονα επικριτικός απέναντι σε όσους διακινούν σενάρια για τον διαχωρισμό των νησιών, ως προς την επικινδυνότητά τους, για τη διαχείριση του Covid-19, ήταν και πάλι ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε επικίνδυνους, ανεπαρκείς και ανεύθυνους, όσους διακινούν σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας, τονίζοντας ότι εντολή του Πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά, ενώ το Υπουργείο Υγείας εκπονεί σχέδιο για την υγειονομική θωράκιση των νησιών και του τουρισμού μας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, τη σημασία τήρησης και αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Τουρισμού είναι σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…