-150 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
-100 γρ. αμύγδαλα κομμένα
-50 γρ. σταφίδες
-50 γρ. καρύδια κομμένα
-1 κ.γ. κανέλα
-1 κ.γ. τζίντζερ
-1 κ.γ. γαρίφαλο
-1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-3 μεγάλα αυγά
-100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-3 κ.σ. γάλα ή γιαούρτι
-300 γρ. καρότα στον τρίφτη ή στο μίξερ κομμένα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω.Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκατ. Αν θέλετε στη βάση μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζετε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μαγειρική σόδα) σε
ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Κάντε μια “τρύπα” στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λάδι, το γάλα και τέλος τα τριμμένα καρότα. Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη πιο πηχτή από των pancakes αλλά πιο ρευστή από του κέικ. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί ψησίματος και το απλώνετε καλά να πάει παντού. Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Αν θέλετε βάζετε από πάνω λίγη άχνη ζάχαρη