Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μεγάλος ο φόρτος εργασίας των λογιστικών γραφείων

Μεγάλος ο φόρτος εργασίας των λογιστικών γραφείων

0

Με ανακοίνωσή του η Ένωση Φοροτεχνικών Ελ.Επαγγελματιών-Λογιστών Ν.Ξάνθης ενημερώνει ότι οι λογιστές εξυπηρετούν μόνο τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά

 Σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης όλης της διαδικασίας υλοποίησης των έκτακτων μέτρων ανακούφισης εξαιτίας της πανδημίας

 Με ανακοίνωσή της η Ένωση Φοροτεχνικών Ελ.Επαγγελματιών-Λογιστών Ν.Ξάνθης ενημερώνει ότι: «από τις 15 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας, όλα τα λογιστικά γραφεία έχουμε σταματήσει να δεχόμαστε πελάτες στα γραφεία μας, για οποιαδήποτε εργασία, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή. Οι συναλλαγές μας γίνονται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ή email».

Όπως σημειώνει σχετικά ο σύλλογος των λογιστών ως προς τη δήλωση των εργαζομένων για τα 800 ευρώ: «επειδή δεν υπάρχει καμία σχετική διευκρίνιση από το Υπουργείο, θα διευκρινίσουμε εμείς ορισμένα πράγματα, χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε κανέναν:

-Για να ολοκληρωθεί η υπεύθυνη δήλωση για τους εργαζομένους, απαιτούνται τα κάτωθι στοιχεία:

1.Αριθμός κινητού τηλεφώνου.

2.E-mail

3.ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, Τράπεζα.

4.Ονοματεπώνυμο & ΑΦΜ ιδιοκτήτη και διεύθυνση κατοικίας, (σε περίπτωση που υπάρχει μίσθωση κύριας κατοικίας).

Όποιος θελήσει να υποβληθεί η υπεύθυνη δήλωση από το λογιστή του, θα πρέπει να φροντίσει άμεσα τα εξής:

1.Να ενημερώσει το λογιστή του, γνωστοποιώντας του τα στοιχεία που απαιτούνται με email, μήνυμα sms, viber, messenger, με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο, αρκεί αυτή η εντολή να αποδεικνύεται ότι δόθηκε από το εργαζόμενο. [σσ. η τηλεφωνική εντολή δεν αποδεικνύεται διότι η μαγνητοφώνηση είναι παράνομη].

2.Μπορεί να γίνει και μέσω εξουσιοδότησης από τη διεύθυνση www.gov.gr.

3.Να έχουν κωδικούς taxis. Σε περίπτωση που εργαζόμενος για κάποιο απίθανο λόγο δεν έχει, θα λάβει κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ. και μετά να απευθυνθεί στο λογιστή του.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ: Χωρίς κωδικούς taxis, αίτηση δεν υποβάλλεται. Για να μπορέσετε να υποβάλλετε αίτηση στην περίπτωση που δεν έχετε όπως είπαμε κωδικούς,  θα πρέπει πρώτα να κάνετε αίτηση στη σελίδα της ΑΑΔΕ ως νέος χρήστης και κατόπιν να απευθυνθείτε στην Δ.Ο.Υ. για να πάρετε τον κλειδάριθμο και να ενεργοποιήσετε τους κωδικούς που βάλατε ως νέος χρήστης κατά την εγγραφή σας στην ΑΑΔΕ..

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ: Οι κωδικοί taxis, είναι αυστηρά προσωπικοί  και τους έχετε εσείς οι ίδιοι.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ: Τα Λογιστικά Φοροτεχνικά Γραφεία, δεν είναι –και καλό είναι να γίνει κατανοητό από όλους – OPEN24 και δεν διανυκτερεύουν. Πολλά από τα γραφεία είναι τελείως κλειστά και όσα ακόμη λειτουργούν δεν σημαίνει ότι οι λογιστές είναι  στο γραφείο στις 12 το βράδυ ή Κυριακάτικα. Σεβαστείτε μας και βοηθείστε μας να καλύψουμε τις ανάγκες όσο καλύτερα γίνεται και μην τηλεφωνείτε  ό,τι ώρα να ‘ναι.

Όσοι δεν γνωρίζουν τα τηλέφωνα των λογιστών τους μπορούν να τα βρουν στη σελίδα της ΕΦΕΕ ΞΑΝΘΗΣ στον ιστότοπο www.efeex.gr, με επιλογή, Ε.Φ.Ε.Ε.Ξ, και έπειτα Μητρώο Μελών».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επίσκεψη της ΠτΔ στη Sunlight Recycling: Στήριξη στην «πράσινη» ανάπτυξη της Θράκης

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της πιο σύγχρονης περιβαλλοντι…