Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβύθια με γλυκοπατάτες και σπανάκι

Ρεβύθια με γλυκοπατάτες και σπανάκι

0

3 γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους, κομμένες σε κύβους

7 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1½ φλ. ρεβίθια βρασμένα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

3 κ.σ. μηλόξιδο

Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

1 κ.γ. κύμινο τριμμένο

½ κ.γ. κανέλα τριμμένη

½ κ.γ. πιπέρι καγέν

400 γρ. σπανάκι ζεματισμένο

Αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε εκεί τους κύβους γλυκοπατάτας. Περιχύνουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα, το κύμινο, την κανέλα και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πάνω από τα ζεματισμένα σπανάκια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…