1 πακέτο φύλλο κρούστας
400 gr γλυκοκολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη)
6-8 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
1-1,5 κουταλάκι κανέλα
3-4 κουταλιές τριμμένο καρύδι
½ κούπα σταφίδες
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη:
1 -2 κουταλιές ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
1 κουταλάκι κανέλα
Τρίβουμε την γλυκοκολοκύθα στον τρίφτη. Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα φύλλο σε ταψί με διάμετρο 30-35 εκ. που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Αφού στρώσουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα, πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη της γέμισης, και τη μισή κανέλα και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη κολοκύθα, αφήνοντα 1-2 εκατοστά περιθώριο από τις άκρες. Πασπαλίζουμε με το καρύδι και την υπόλοιπη κανελοζάχαρη, σκορπάμε τις σταφίδες, και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και κλείνουμε σχηματίζοντας με τα φύλλα που περισσεύουν λεπτό κόθρο, αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.
Ραντίζουμε με ελάχιστο νερό (βρέχουμε το χέρι μας και το τινάζουμε πάνω από την πίτα), και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να μείνει έξω από το φούρνο 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλό είναι να αφήσουμε την κολοκύθα να στραγγίξει πρώτα ή την πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές φρυγανιά ή σιμιγδάλι.