– 4 Portobello μανιτάρια
– 1/4 κ. γλ. αλάτι
– 1/4 κ. γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
– 1 φλ. τυρί ρικότα
– 1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
– 1/2 φλ. ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
– 2 K ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
– 3/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια αφού τα πασπαλίσετε με αλάτι και πιπέρι για 20 έως 25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε σε μορφή πουρέ τη ρικότα, το σπανάκι, το 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τις ελιές και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.
Τοποθετείτε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ και ψήνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα έως 1 1/2 λεπτό. Όταν τα μανιτάρια είναι τρυφερά, προσεκτικά αδειάζετε οποιοδήποτε υγρό. Απλώνετε 1 κουταλιά σάλτσα σε κάθε μανιτάρι. Προσθέτετε μια γενναιόδωρη ποσότητα από τον πουρέ και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά.