4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό
2 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
150 γρ. μηλόξιδο
½ φλ. ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλλωμα
2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 κ.σ κρέμα σκόρδου
2 κ.σ κάπαρη ξεπλυμένη
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Οι μπριζόλες που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχουν βάρος περίπου 200γρ. η καθεμία και πάχος περίπου 2 εκατοστά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ξύδι με το μέλι. Σε ένα τηγάνι στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σοτάρουμε τα κρεμμύδια , προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, την κάπαρη. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις χοιρινές από 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις σβήνουμε με το μηλόξιδο και τις μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου με τα υγρά του τηγανιού. Μοιράζουμε το μίγμα της ντομάτας πάνω από τις μπριζόλες και πασπαλίζουμε με το τυρί. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 -20 λεπτά.