Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Προοδευτικές οικονομικές λύσεις

Προοδευτικές οικονομικές λύσεις

0

Φτάσαμε πλέον στο ξέφωτο. Συντρίβουμε μέρα με την μέρα τις παλιές οικονομικές απόψεις περί κόστους και τιμής πώλησης. Μπορεί το προϊόν να στοιχίζει δέκα ευρώ αλλά είναι πλέον εφικτό να πωλείται πέντε και η επιχείρηση να θριαμβεύει. Το κέρδος αποτελεί όνειδος για μια κοινωνία δικαίου και οι κερδοσκόποι έχουν βρεί ήδη τον μάστορά τους από τους νέους φερέλπιδες οικονομολόγους των νέων ιδεών και αξιών έστω και απαξιωμένων.

Χωρίς την έννοια του κέρδους πατάσσεται ριζικά και η αισχροκέρδεια. Η κατακρήμνιση των τιμών θεωρείται περισσότερον και από βεβαία. Οι επιχειρήσεις με τα περισσότερα ελλείμματα θα βραβεύονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρά θεού και ημέρα συγκίνησης και οδυρμού.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές της Λάρκο φώναξαν όλοι μαζί με μία στεντόρεια φωνή: Ποτέ πια άνεργος όχι μόνον στην εταιρεία αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρξει καμία απόλυση όχι μόνον επιχειρηματικά αλλά και με νόμο της Βουλής των Ελλήνων επί της πλατείας Συντάγματος και στην εκβολή της οδού Σταδίου.

Καταργείται έτσι κάθε έννοια κόστους προϊόντος και επιβάλλεται ως ανώτερη τιμή πώλησης η κατώτερη δυνατή. Συντρίβονται οι τιμές μαζί με τις απολύσεις και απογειώνονται οι πολλαπλές προσλήψεις. Η Λάρκο παραμένει στην καθοδήγηση του σφριγηλού Ελληνικού Δημοσίου και αποτελεί εις το εξής φάρο εξυγίανσης όλων των επιχειρήσεων εν Ελλάδι και παραδείσω.

Η θεόπνευστος πρόταση απαιτεί να καλύπτονται όλα τα ελλείμματα από το αδάμαστο Ελληνικό Δημόσιο. Αν το κόστος του σιδηρονικελίου είναι 20.000 δολάρια ο τόνος και η τιμή της διεθνούς αγοράς είναι δέκα χιλιάδες, την διαφορά θα καλύπτει αυθημερόν το Υπουργείο των Οικονομικών, Ελλειμμάτων και Ανατινάξεων. Ουδέν απλούστερον.

Με τον ίδιο τρόπο, και για να μην γίνονται διακρίσεις, θα καλύπτονται και τα ελλείμματα όλων των ελληνικών επιχειρήσεων. Κομμωτηρίων, ζαχαροπλαστείων, ραφείων, μηχανουργείων, μεταφορέων και σιδηροπωλείων. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξανακλείσει κανένα κατάστημα. Δεν θα πριμοδοτείται μόνον η Λάρκο αλλά και το γαλακτοπωλείο της γειτονιάς σας.  Έτσι θα ξαναενοικιαστούν τα χιλιάδες καταστήματα.

Που θα βρίσκει τα λεφτά το Υπουργείο των Οικονομικών; Απλούστατα, θα φορολογεί τους αφελείς πολίτες, και μάλιστα θα δημιουργηθεί εντός της εφορίας και τμήμα ροπαλοφόρων εφοριακών. Θα κυκλοφορούν με τετράγωνα καδρόνια και όπου διαπιστώνουν φοροδιαφυγή θα πλακώνουν τον φορολογούμενο με την γωνία του καδρονιού στο κεφάλι μέχρις αιματέμεσης και βαρέων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Για να δεις, θα ξεμείνει άλλη φορά η Λάρκο από κεφάλαια;

Μία νταν στο δόξα πατρί και αφαίρεση από τον εφοριακό από το παντελόνι του πληγέντος ό,τι έχει και δεν έχει, μέχρι και το σταυρουδάκι από τον λαιμό. Και βέρες παίρνουμε. Με αυτόν τον απλό και ευφυή τρόπο θα αντιμετωπίσουμε ριζικά την φοροδιαφυγή και την ματαίωση κάθε απόλυσης από την βιομηχανία σιδηρονικελίου.  Κιχ δεν θα ξαναακουσθεί.

Θυμάμαι πως αγόραζα κάποτε εμπορεύματα από την Ανατ. Γερμανία και οι τιμές ήταν κάτω από το 1/4 ομοειδών Ιταλικών. Ρώτησα τους προμηθευτές πως κατάφερναν και είχαν τόσο χαμηλές  τιμές και μου απάντησαν πως επιδοτούνταν από το κράτος. Μέχρι που έκλεισε το κράτος και σταμάτησαν και οι πωλήσεις. Κρίμα.

Ωραία πράγματα, εμείς μόνον δεν τα καταλάβαμε νωρίτερα για να τα εφαρμόσουμε από τότε. Όμως και τώρα προλαβαίνουμε, αρκεί να βιαστούμε. Έχεις έλλειμμα στην επιχείρηση; Αμέσως κάλυψη του ελλείμματος από το κράτος. Φοβερά μυαλά οι εργαζόμενοι στην Λάρκο, μακάρι να τα κάνουμε και εξαγωγή στην Αμερική, θα μείνει έκθαμβη η ανθρωπότητα. Μακάρι!!

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…