-500 gr. καλαμαράκια
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-4 ντομάτες ώριμες
-1 κόκκινη πιπεριά
-1 πράσινη πιπεριά
-100 gr. ελιές μαύρες ή πράσινες
-1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
-150 ml. λευκό κρασί
-1 φύλλο δάφνη
-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-Μπούκοβο
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Αλάτι
-Μαϊντανό
-Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε 4-5 ακόμη λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη!