Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πικάντικα καλαμαράκια με Ελιές

Πικάντικα καλαμαράκια με Ελιές

0

-500 gr. καλαμαράκια

-1 μεγάλο κρεμμύδι

-2 σκελίδες σκόρδο

-4 ντομάτες ώριμες

-1 κόκκινη πιπεριά

-1 πράσινη πιπεριά

-100 gr. ελιές μαύρες ή πράσινες

-1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

-150 ml. λευκό κρασί

-1 φύλλο δάφνη

-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

-Μπούκοβο

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-Αλάτι

-Μαϊντανό

-Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά.  Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε 4-5 ακόμη λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη!

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…