Για το χαλβά
– 300 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
– 50 ml. ελαιόλαδο
– 200 γρ. γιαούρτι
– 50 γρ. μαύρες σταφίδες
– 50 γρ. ξηρούς καρπούς
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
– 350 γρ. μέλι
– 600 ml. νερό
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 1-2 φλούδες λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ξεκινάμε να καβουρδίζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30-35 λεπτά.
Προς τη μέση της διαδικασίας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τη φλούδα του μεονιού, σιγοβράζουμε μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, προσεκτικά γιατί θα κοχλάσει ο χαλβάς.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι το σιρόπι και μεταφέρουμε σε φόρμα.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε εναλλακτικά να αρωματίσουμε τον χαλβά μας με ξύσμα πορτοκαλιού ή να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς στο μείγμα ή αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας.