Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πανστρατιά φορέων της Ξάνθης για τη σωτηρία του ΑΟΞ!

Πανστρατιά φορέων της Ξάνθης για τη σωτηρία του ΑΟΞ!

0

Η ανακοίνωση της εισήγησης της ΕΕΑ έγινε κατά την κοπή της πίτας της ΠΑΕ

Η ανακοίνωση της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό της ομάδας της Ξάνθης έπεσε σαν βόμβα στο Le Chalet όπου είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας παίκτες, παράγοντες της ομάδας αλλά και πολιτικοί φορείς  για την κοπή της πίτας της ομάδας.

Όλοι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να δηλώσουν τη στήριξή τους στην ΠΑΕ, εκφράζοντας απόλυτα και την τοπική κοινωνία που πάγωσε στο άκουσμα της είδησης ότι η αγαπημένη ομάδα της πόλης κινδυνεύει με υποβιβασμό μετά από 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πρώτη κατηγορία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Όχι λόγω κακής αγωνιστικής απόδοσης, αλλά για γραφειοκρατικές παρατυπίες.

Άρης Πιαλόγλου: Σκεφτείτε τι κακό προξενείτε σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη

Στο θέμα, που όπως είναι φυσικό, μονοπώλησε την εκδήλωση, αναφέρθηκε εκτενώς ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Άρης Πιαλόγλου, ως εξής:

“Η  Ξάνθη κατηγορήθηκε και παραπέμπεται για να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα  για τους εξής δύο λόγους:

Α) Γιατί τον Αύγουστο του 2019 δεν ειδοποίησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αλλαγή του μετοχολογίου και δήλωσε την εταιρεία ΒΙΑΜΑΡ, στην οποία είναι αποκλειστικοί μέτοχοι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης, αντί να δηλώσει την INSPORTS, στην οποία είναι επίσης αποκλειστικοί μέτοχοι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης.

Η Ξάνθη λοιπόν μετά την ανακοίνωση της χορήγησης του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 21 Μαρτίου 2019, εντός 7 ημερών και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 2019 κοινοποίησε εγγράφως την αλλαγή αυτή: 1) στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, 2) στη Super League και 3) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τηλεφωνικά.

Ποιός ο δόλος ρε παιδιά; Το ήξερε όλη η Ελλάδα, το ήξεραν όλες οι Αρχές, πληρώθηκαν όλοι οι φόροι και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήξερε τίποτα; Ό,τι προβλέπει ο νόμος το εφαρμόσαμε κατά γράμμα.

Καλούμε την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, όπως επίσης και τη Super League να δώσουν στη δημοσιότητα τα επίσημα έγγραφα τα οποία τους έχουνε σταλεί από την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ στις 28 Μαρτίου 2019 και με τα οποία η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ γνωστοποιεί την αλλαγή του μετοχολογίου.

Β) Όσο αφορά την πολυιδιοκτησία, γιατί το βατράχι προσπαθούν να το πνίξουν από παντού, είναι λυπηρό σε μια χώρα δικαίου να βγαίνουνε πορίσματα που δεν θα έβγαιναν ούτε σε υποανάπτυκτες χώρες.

Οι μόνοι που πληρώνουν σε αυτήν την ομάδα, μέχρι αυτό το λεπτό που μιλάμε και είναι αποκλειστικοί μέτοχοι της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ μέσω της εταιρείας INSPORTS, είναι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης.

Αυτά έχω να σας πω σαν Πρόεδρος της ΠΑΕ και 31 χρόνια πορεύομαι μέσα σ’ αυτήν την εταιρεία με διαφάνεια  και νομιμότητα. Ο καιρός που είναι ο κριτής των πάντων θα το δείξει.

Θέλω να κάνω μια αναφορά για το πρόστιμο της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ύψους 200.000 ευρώ, το οποίο επί λέξει αναφέρει ότι λόγω της «καλής οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ, σας επιβάλλουμε πρόστιμο 200.000 ευρώ». Όπως είπε και ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας κ. Πανόπουλος, ούτε θα παρακαλέσουμε, ούτε θα κλείσουμε δρόμους, ούτε θα χτυπήσουμε καμπαναριά εκκλησιών. Δηλαδή αν παρουσιαζόμασταν σαν φτωχοί και παραπονεμένοι, δυστυχείς και κατατρεγμένοι το πρόστιμο θα ήταν 150.000;

Τέλος και μια αναφορά προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναλογιστείτε κύριοι αν μια εισήγησή σας μη τεκμηριωμένη για υποβιβασμό της ομάδας μας και στηριζόμενη  μόνο σε ενδείξεις δεν ήταν εφέσιμη τι κακό θα προξενούσατε σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη. Θα χωρίζατε την Ελλάδα στα δύο. Τα συμπεράσματα δικά σας.”

Στη συνέχεια της εκδήλωσης το λόγο πήραν εκφράζοντας την στήριξή τους στον Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε., ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Xουσεΐν Χασάν αλλά και ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Μητροπολίτης Ξάνθης: «Καταφανής αδικία, ξεπερνά το παράλογο η εισήγηση της ΕΕΑ, θα μας βρουν απέναντι»

Πρώτος ο Μητροπολίτης εξέφρασε την οργή του λαού της Ξάνθης για το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί η ομάδα ως εξής: «Γίνεται μια καταφανής αδικία και δεν ξέρουμε τι συμφέροντα παίζονται. Εμείς όμως είμαστε δίπλα σας, είμαστε κοντά σας, και νομίζω ότι εκφράζω άπαντες. Να ξέρουν ότι και τους φορείς της πόλεως, της Περιφέρειας, αλλά και όλον τον ξανθιώτικο λαό θα μας βρουν απέναντί τους. Βέβαια, όχι χτυπώντας καμπάνες, αλλά με όλα τα νόμιμα μέσα, γιατί η εισήγηση της ΕΕΑ ξεπερνάει το παράλογο. Είμαστε κοντά σας σε όποιες ενέργειες πρέπει να κάνουμε, ενημερώστε μας. Ας πάμε στην Αθήνα και όπου θέλετε, εγώ θα είμαι μαζί σας, να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια αυτής της ομάδας που είναι και η αξιοπρέπεια του Ξανθιώτικου λαού.»

Δήμαρχος Ξάνθης: «Γελοία η απόφαση! Από την Καβύλη Ορεστιάδας μέχρι τη Βουλή θα γίνουμε δυο φορές βουβάλια»: Ξέσπασε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης στην ομιλία του στην πίτα της ΠΑΕ Ξάνθη: «Το χω ει πολλές φορές. Ας μαλώνουν τα βουβάλια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και να νομίζουν ότι εμείς είμαστε βατράχια. Εμείς θα γίνουμε δυο φορές βουβάλια. Δεν μπορούν να βγάζουν τέτοιες γελοίες αποφάσεις εις βάρος μιας ομάδας που βρέθηκαν δυο επιχειρηματίες και θυσίασαν πολλά πράγματα για να την κρατήσουν τόσο ψηλά στην Α’ Εθνική. Νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς από τα κέντρα διοίκησης της Αθήνας όπου παίζονται συμφέροντα, να προσπαθήσουν να μας ρίξουν την ψυχολογία. Από την Καβύλη της Ορεστιάδας μέχρι την Βουλή, θα καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με όλους εμάς. Όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος, θα είμαστε ενωμένοι. Αυτή η ομάδα δεν είναι μόνο της Ξάνθης αλλά όλης της ΑΜ-Θ. Έχει τόσα παιδιά και πολλά άλλα που αναδεικνύονται μέσα από αυτήν την ομάδα. Αν πιστεύουν αυτοί ότι με αυτές τις ίντριγκες που παίζουν εις βάρος μας, θα περάσουν, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Νομίζω ότι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και θα ξεπεράσουμε και την ελάχιστη κακή τους συμφεροντολογική διάθεση. Θα είμαστε όλοι μαζί. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες, την διοίκηση και τον πρόεδρο. Δεν είστε μόνοι. Δεν πρόκειται ποτέ αυτή η ομάδα να φύγει από τα χέρια μας.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: «Βρισκόμαστε στο πλευρό σας!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευφραιμίδης δήλωσε: «Η ομάδα αποτελεί διαχρονική πηγή αθλητισμού και προσφοράς στην πόλη μας. Επιτελεί σημαντικό έργο από το 1967 και μας εκπροσωπεί επάξια πανελληνίως. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης είμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας.»

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: «Θα αντισταθούμε για την ΑΟΞάρα μας! Μόνη χαμένη μάχη αυτή που δεν δόθηκε»

Την αντίθεσή του με την επιθυμία του μεγαλομετόχου της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου και της διοίκησης για να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι εξέφρασε ανοιχτά ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, μιλώντας στην πίτα του ΑΟΞ. Είπε μεταξύ άλλων ο  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ:

«Ολοι είμαστε φορτισμένοι συναισθηματικά γιατί προπαντός η ΑΟΞάρα μας είναι της πόλης μας. Εμείς μεγαλώσαμε πηγαίνοντας στο γήπεδο του ΑΟΞ. Ήταν ένα όραμα για εμάς να παίξει η ομάδα στην Α’ Εθνική και πάνω από 30 χρόνια αξιοπρεπώς είμαστε στην Α’ Εθνική. Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο. Οχι με κάποιες αποφάσεις για κάποια συμφέροντα κάποιων επιχειρηματιών. Εμείς θα αντισταθούμε. Μπορεί η διοίκηση να λέει ότι δεν χρειάζεται, αλλά εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται. Η χαμένη μάχη είναι μόνο η μάχη που δεν έχει δοθεί. Εμείς θα την δώσουμε την μάχη γιατί η ομάδα είναι του Νομού μας και για κάποια συμφέροντα. Δεν θα πάνε χαμένες αυτές οι προσπάθειες των παιδιών μας και τα όνειρά τους να παίξουν στην πρώτη ομάδα στην Α’ Εθνική. Ο τόπος δεν μπορεί να χάσει αυτό το κεκτημένο που με τόσους κόπους το αποκτήσαμε….»

Λισγάρας – Μπαξεβανίδης: «Θα βγούμε νικητές από αυτόν τον Γολγοθά»

Οι δύο αρχηγοί της ομάδας πήραν τον λόγο εκφράζοντας και τους παίκτες και δήλωσαν τα εξής:

Δήμος Μπαξεβανίδης: “Είμαστε ενωμένοι, η θέλησή μας διπλασιάζεται μετά από όσα συμβαίνουν, θέλουμε να κερδίσουμε και μέσα και έξω από το γήπεδο, καλώ τον κόσμο της Ξάνθης στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λαμία να σταθεί στο πλάι μας, είμαι σίγουρος ότι όλο αυτό μας δυναμώνει”!

Χρήστος Λισγάρας: “Είμαστε μια οικογένεια, όλοι μαζί και απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε να πούμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην διοίκηση του συλλόγου μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας που μοιάζει με “Γολγοθάς”, σαν μια οικογένεια, με δύναμη και πίστη, σαν μια γροθιά”!

Αλέξανδρος Κοντός: Κάτω τα χέρια από τον ΑΟΞ

kondos grafeio

Ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός εξέφρασε με ανακοίνωσή του στα social media τη στήριξή του στον ΑΟΞ:

«Με οργή και θλίψη παρακολουθώ τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με στόχο την ομάδα της ψυχής μας, τον ΑΟΞ. Ενδεχομένως οι κύριοι που έβγαλαν την εισήγηση με 3-2 για τον υποβιβασμό της ομάδας μας και αυτοί που πιθανώς κρύβονται πίσω από αυτούς δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους αποφάσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο αθλητικές αλλά είναι και βαθιά κοινωνικές. Στην περίπτωση του ΑΟΞ είναι έντονα σε εθνικό επίπεδο διχαστικές. Διότι, σε μια κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, όπου οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα έχουν οξυνθεί σε υπέρμετρο βαθμό είναι απαράδεκτο να διχάζεται η ελληνική κοινωνία και να χωρίζεται η Ελλάδα σε Βόρειους και Νότιους.

Καλώ τα αρμόδια όργανα, όπου θα συζητηθεί περαιτέρω το θέμα αυτό, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με νηφαλιότητα, ηρεμία και εντιμότητα.

Αποκαθιστώντας το δίκαιο της ομάδας μας και την ιστορία της αλλά και σφυρηλατώντας την Εθνική λαϊκή ενότητα που είναι απαραίτητη για την Ακριτική περιοχή μας.

Εμείς όλοι είμαστε εδώ. Βροντοφωνάζοντας προς πάσα κατεύθυνση, κάτω τα χέρια από την ιστορία μας, κάτω τα χέρια από τον ΑΟΞ.»


Δήμος Ξάνθης:  «Αφήστε τα παιχνίδια σε βάρος της ΠΑΕ Ξάνθη. Είναι η ομάδα της Ξάνθης, είναι η ομάδα της Θράκης και με μας δεν μπορείτε να παίζετε»

Εμείς στη Ξάνθη, εμείς στη Θράκη, σεβόμαστε την κανονικότητα και την νομιμότητα.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπηρετήσαμε ποτέ παράγκες, δεν προσκυνήσαμε φεουδάρχες, δεν μας ανέβασαν μηχανισμοί και βέβαια δεν θα μας ρίξουν μηχανισμοί.

Η ποδοσφαιρική Ξάνθη κερδίζει αγώνες και σεβασμό στα γήπεδα, κόντρα σε διαιτησίες, εξαρτήσεις, συμφέροντα και προσκυνημένους.

Δεν ανεχόμαστε υπόδικους, γραφικούς, εξαρτημένους να μας κουνάν το δάκτυλο.

Η Ομάδα της ΠΑΕ Ξάνθης, είναι η πόλη μας, είναι η Θράκη ολόκληρη.

Εμείς δεν απειλούμε με στρατιές εκλογικής πελατείας.

Δεν θα ανεχτούμε όμως ούτε να μας χρεώσουν συμπεριφορές που ποτέ δεν είχαμε, ούτε να γίνουμε εξιλαστήρια θύματα και Ιφιγένειες, για να επιβιώσουν οι άνθρωποι που κατέστρεψαν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ξέρουμε ότι μας θέλετε στο πυρ το εξώτερο, γιατί δεκαετίες τώρα σας διδάξαμε πως πρέπει να είναι μια σύγχρονη ποδοσφαιρική ομάδα.

Πως δεν θα χρωστάτε της Μιχαλούς, πως θα έχετε αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις και γήπεδα, πως θα αναδεικνύετε ταλέντα, πως θα νικάτε και θα χάνετε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον αντίπαλο.

Πως θα είναι ένα γήπεδο χωρίς τραμπούκους, χωρίς στρατούς, χωρίς βία, με οικογένειες και φιλάθλους που ζουν και χαίρονται με το ποδόσφαιρο.

Πως είναι μια ομάδα που στηρίζει τη νεολαία, τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες.

Έτσι λοιπόν όλοι πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς σαν τοπική κοινωνία, εμείς σαν Δήμος Ξάνθης, όλοι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε και αυτή σας την άδικη σας συμπεριφορά.

Και σας θυμίζουμε ότι εδώ που ζούμε, πάντα αποδεικνύουμε ότι δεν φοβόμαστε πολύ σοβαρότερες απειλές από εσάς

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…