Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολά κανέλας με κάστανα, λευκή σοκολάτα και γιαούρτι

Ρολά κανέλας με κάστανα, λευκή σοκολάτα και γιαούρτι

0

Για τη ζύμη

360 γρ. αλεύρι

120 ml. ζεστό γάλα

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

5 γρ. μαγιά στιγμής

1 αυγό

20 γρ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα

400 γρ. βρασμένα κάστανα

100 ml. ζεστό γάλα

80 γρ. βούτυρο λιωμένο

½ κ.γ. κανέλα σκόνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

Για την κρέμα γιαουρτιού

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100 γρ. λευκή κουβερτούρα

50 ml γάλα

Για τη ζύμη: Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα, αφήνουμε 5΄να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατόπιν ζυμώνουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας τελευταίο και σταδιακά το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 30’ να φουσκώσει.

Στο μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαύρη ζάχαρη,  για την κρέμα κάστανο.

Ανοίγουμε τη ζύμη, με την βοήθεια ενός πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 45*25, απλώνουμε το μείγμα με το κάστανο και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 3-4 εκατοστά. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα αφήνουμε 30′ σε ζεστό σημείο να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 175ο C για 25′.

Το γλάσο: Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού, λιώνοντας την κουβερτούρα στο γάλα, μόλις κρυώσει προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα ζεστά ρολά κανέλας με το γλάσο και απολαμβάνουμε

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…