Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κόκορας με σάλτσα φέτας και ζυμαρικά

Κόκορας με σάλτσα φέτας και ζυμαρικά

0

-1 μεγαλούτσικο κοκόρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

-3 ξερά κρεμμύδια

-κρασί

-ζωμός λαχανικών

-αλάτι, μπούκοβο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο φρέσκο θυμάρι

-χυμός από ένα λεμόνι

-βαρελίσια φέτα πικάντικη

Απλώνουμε τα κομμάτια του κόκορα σε ένα μεγάλο ταψί και τους ρίχνουμε λίγο μπούκοβο, αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Κόβουμε 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια με το μαχαίρι και ένα ακόμη στο μούλτι και τα αχνίζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό. Μόλις εξατμιστούν εντελώς τα υγρά, τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του πουλιού μέχρι να θωρακιστούν καλά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Το σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, τα γυρίζουμε 2-3 φορές με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με μπόλικο κρασί. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών να σκεπάσει τα κομμάτια και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα και περισσότερο αν χρειάζεται. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε ζεστό ζωμό κάθε φορά που χρειάζεται.

Όταν πλέον το κρέας τους έχει μαλακώσει εντελώς, ρίχνουμε χυμό 1-2 λεμονιών και λίγο ακόμη αλατοπίπερο.

Μεταφέρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις με τριμμένη φέτα ανάμεσά τους και λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι (προαιρετικά). Από πάνω ρίχνουμε τα ζουμιά από το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με χοντρά ζυμαρικά για να μπει η υπέροχη σάλτσα στις πτυχές τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …