Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ Βρώμης με Πορτοκάλι

Κέικ Βρώμης με Πορτοκάλι

0

-350 γρ. βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι)

-20 γρ. baking powder

-4 γρ. μαγειρική σόδα

-1 πρέζα αλάτι

-250 γρ. μέλι

-150 γρ. xυμό πορτοκαλιού

-3 αυγά + 2 ασπράδια

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

-1 κ.γ. βανίλια εσάνς

-1 κ.σ. κονιάκ

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 170 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι, πάρα πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ιδανικά σε ένα κάδο του μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την εσάνς βανίλιας, το κονιάκ και πολτοποιούμε καλά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Αλείφουμε περιμετρικά μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με λάδι και την αλευρώνουμε. Στο κάτω μέρος τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια την ασφαλίζουμε. (Σε αυτό το σημείο μέρος της λαδόκολλας θα βρίσκεται εκτός). Προσθέτουμε το μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί για 10 – 20 λεπτά, έτσι ώστε η βρώμη να απορροφήσει τα υγρά και να σφίξει.

Ψήνουμε για περίπου 50 – 60 λεπτά, ή μέχρι τη στιγμή που θα βάλουμε ένα μαχαίρι ή ξυλάκι και θα βγει σχεδόν στεγνό. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, με μια πετονιά ή αν μπορούμε με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε το κέικ στην μέση και απλώνουμε τη μισή κρέμα στο κάτω μέρος, τοποθετούμε το δεύτερο μέρος και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
  • Κέικ Λεμόνι με λεμονοκρέμα

    Για τη λεμονόκρεμα 200 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 20 γρ. κόρν φλάουρ 160 γρ. ζάχαρη …
  • Τάρτα με σταφύλια και αμύγδαλα

    -100 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κουταλιά ζάχαρη -¼ κουταλάκι αλάτι -50gr βούτυρο -…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • vlita pligouri

    Βλίτα γιαχνί με πλιγούρι

    -1½ κιλό βλίτα -1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι μικρό, …
  • Στριφτόπιτες με χόρτα

      Ζύμη 950 γρ. αλεύρι για πίτες 500 γρ.νερο 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ελαιόλαδο 1…
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βλίτα γιαχνί με πλιγούρι

-1½ κιλό βλίτα -1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι μικρό, …