Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

0

4-6 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. πλιγούρι

200 ml ζωμό λαχανικών

200 γρ. πράσα

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. κουκουνάρι

50 γρ. λευκό κρασί

2 ντομάτες

χυμό+ ξύσμα 1 λεμονιού

2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

λίγα κλωνάρια θυμαριού

100 γρ. φέτα

½ ματσάκι μαϊντανό

150 γρ. κάστανα

σπόροι από 1 ρόδι

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πλιγούρι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα για μερικά λεπτά. Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Με το που αρχίζει και βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.

Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος από τα πράσα ψιλοκομμένα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι που το έχουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αρχίζουμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε μετά από 3-4 λεπτά το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αδειάζουμε τα περιεχόμενα του τηγανιού σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, αφού πρώτα το σκουπίσουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στο μπολ με το πράσο.

Στη συνέχεια, παίρνουμε 2 μέτριες ντομάτες και τις κόβουμε στα 4. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα σπόρια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στεγνώνουμε τα υγρά με χαρτί και τις προσθέτουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, το ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ψιλοκομμένο δυόσμο, ψιλοκομμένο θυμάρι, τη φέτα σε κύβους και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα και τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι, τα κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια και τους σπόρους από το ρόδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…