Για τη σαλάτα:
300 γρ. σαλάτα της αρεσκείας μας
70 γρ. ψίχα ροδιού
2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
½ κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
3 κ.σ. σταφίδες σουλτανίνα
½ ξινόμηλο, κομμένο σε κυβάκια
65 γρ. καρύδια πεκάν
2 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένο σε αστεράκια και ψημένο ή κρουτόν
Για τη βινεγκρέτ:
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξυδο
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Αλάτι, Πιπέρι
Αδειάζουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη.
Κατόπιν, σε ένα μεγάλο μπολ που θα σερβίρουμε αδειάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από το ψωμί, ρίχνουμε μέσα και τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης. Τέλος, σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με τα ψωμάκια.