Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι

Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι

1

-1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά

-2 κ.σ. μέλι

-1 κ.σ. μπαλσάμικο

-3 κ.σ. μουστάρδα

-2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες

-1 λεμόνι

-αλάτι, πιπέρι

-2 κλωνάρια δεντρολίβανο

Για τις πατάτες

-1½ κιλό μικρές πατάτες

-2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα

-2 πορτοκάλια (το χυμό)

-1 λεμόνι (το χυμό)

-1/2 φλ. ελαιόλαδο

-2 κ.σ. μουστάρδα

-αλάτι, πιπέρι

Για το χοιρινό στο φούρνο, βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους.

Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30′.

Βάζουμε σε μπολ τις ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο με τη φλούδα και όλα τα υγρά.

Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα. Αλείφουμε το μπούτι με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30′ μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.

  • Κοντοσούβλι χοιρινό

    -1 κιλό χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 4×4 εκατοστά -1 κ.σ. πάπρικα …
  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Χυλοπίτες με κομμάτια χοιρινού

    – 250 γρ. χυλοπίτες – 20 γρ. αλάτι – 1 κ. σ. ελαιόλαδο – 1 κιλά χο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…