Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λεμονόπιτα με κραμπλ

Λεμονόπιτα με κραμπλ

0

-1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

-1/2 κουταλάκι αλάτι

– 1 κουταλάκι baking powder

-1 1/3 φλιτζάνι βούτυρο (όχι μαργαρίνη)

-1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

-1 φλιτζάνι βρώμη

-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

-1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι

-ξύσμα από 1 λεμόνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στο αλεύρι την βρώμη και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού το βούτυρο. Δεν θα γίνει ενιαία η ζύμη.

Πιέζουμε τη μισή ζύμη στο πάτο ενός μικρού τετράγωνου ταψιού (ιδανικά 20×28 εκ.).

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Περιχύνουμε την ζύμη που έχουμε ρίξει στο ταψί. Την υπόλοιπη ζύμη την σφίγγουμε με τις παλάμες μας για να δημιουργηθούν κομματάκια (crumbles). Την ρίχνουμε πάνω από το μείγμα του λεμονιού ατάκτως. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά να ροδίσει ελαφρώς. Αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει 30 λεπτά και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…