-1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-1/2 κουταλάκι αλάτι
– 1 κουταλάκι baking powder
-1 1/3 φλιτζάνι βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
-1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
-1 φλιτζάνι βρώμη
-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
-ξύσμα από 1 λεμόνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στο αλεύρι την βρώμη και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού το βούτυρο. Δεν θα γίνει ενιαία η ζύμη.
Πιέζουμε τη μισή ζύμη στο πάτο ενός μικρού τετράγωνου ταψιού (ιδανικά 20×28 εκ.).
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Περιχύνουμε την ζύμη που έχουμε ρίξει στο ταψί. Την υπόλοιπη ζύμη την σφίγγουμε με τις παλάμες μας για να δημιουργηθούν κομματάκια (crumbles). Την ρίχνουμε πάνω από το μείγμα του λεμονιού ατάκτως. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά να ροδίσει ελαφρώς. Αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει 30 λεπτά και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει.