1 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. σόδα φαγητού
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
2 φλιτζ. τριμμένη κολοκύθα (ή 1φλιτζ. πολτός κολοκύθας)
1 μήλο τριμμένο
1 αυγό
½ φλιτζ. μέλι
για το frosting
120γρ. τυρί κρέμα
½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μέλι
1 βανιλίνη
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις ομογεννοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε μήλο και την κολοκύθα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι. Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι.
Για το σερβίρισμα ετοιμάζουμε το frosting. Ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια. Διατηρούμε στο ψυγείο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και απλώνουμε frosting πάνω σε κάθε κομμάτι. Προσθέτουμε και λίγους ωμούς κολοκυθόσπορους, προαιρετικά. Σερβίρουμε.