Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη με φρόστινγκ

Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη με φρόστινγκ

0

1 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. σόδα φαγητού

1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

2 φλιτζ. τριμμένη κολοκύθα (ή 1φλιτζ. πολτός κολοκύθας)

1 μήλο τριμμένο

1 αυγό

½ φλιτζ. μέλι

για το frosting

120γρ. τυρί κρέμα

½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μέλι

1 βανιλίνη

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις ομογεννοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε μήλο και την κολοκύθα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι. Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι.

Για το σερβίρισμα ετοιμάζουμε το frosting. Ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια. Διατηρούμε στο ψυγείο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και απλώνουμε frosting πάνω σε κάθε κομμάτι. Προσθέτουμε και λίγους ωμούς κολοκυθόσπορους, προαιρετικά. Σερβίρουμε.

  • Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

    Ζύμη -150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -80 γρ. άχνη ζάχαρη -40 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσ…
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
  • Κέικ Λεμόνι με λεμονοκρέμα

    Για τη λεμονόκρεμα 200 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 20 γρ. κόρν φλάουρ 160 γρ. ζάχαρη …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

Ζύμη -150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -80 γρ. άχνη ζάχαρη -40 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσ…