Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

0

-500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο

-300 γρ. φασόλια γίγαντες

-200γρ.φέτα

-½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

-½ λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

-αλάτι, πιπέρι

Αποβραδίς καθαρίζετε τα φασόλια και τα μουλιάζετε σε κρύο νερό. Την επομένη τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο φρέσκο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά, προσέχοντας να μη λιώσουν. Τα σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το ζωμό τους.

Ξεπλένετε το σπανάκι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Βάζετε το μισό λάδι να ζεσταθεί σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σπανάκι και σκεπάζετε την κατσαρόλα, ώστε να βγάλει τα υγρά του και να αχνιστεί. Προσθέτετε αλατοπίπερο, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το μισό άνηθο και βράζετε για 10 λεπτά.

Τότε προσθέτετε στην κατσαρόλα τα βρασμένα φασόλια, επιπλέον αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο από το ζωμό των φασολιών που κρατήσατε. Ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να χυλώσει η σάλτσα σας. Τέλος, προσθέτετε τη φέτα και δίνετε στο φαγητό μια τελευταία βράση.

Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή ζεστό, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο άνηθο.

  • Μελιτζάνα μπουγιουρντί

    -10 μέτριες μελιτζάνες -1/2 κούπα ελαιόλαδο -250 γρ. φέτα -200 γρ. κασέρι σε φέτες -1 μικρ…
  • favokeftedes

    Φαβοκεφτέδες

    -500γρ. φάβα βρασμένη όπως στην κλασική συνταγή -2 κρεμμύδια τριμμένα -1 φλιτζάνι μαϊντανό…
  • Σαλάτα με φακές και κουσκουσάκι

    -250γρ. κουσκουσάκι -250γρ. φακές -3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα -1 καρότο τριμμένο στ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …