Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Προτάσεις μονιμότητας

Προτάσεις μονιμότητας

0

Πολύ σωστή η απόφαση του Ελληνικού κράτους για την μονιμότητα των Δημ. Υπαλλήλων. Πολύ σωστή επίσης και η απόφαση των οικογενειών Κάστρο στην Κούβα και Τσαουσέσκου στην Ρουμανία για την μονιμότητα της πολιτικής εξουσίας. Το ίδιο σωστή η απόφαση των Μουλάδων του Ιράν και της δικής μας Αρχιεπισκοπής περί μονιμότητας των Μητροπολιτών μέχρι θανάτου. Όλα σωστά και παστρικά.

Η μονιμότητα δίνει την ευκαιρία στον κάθε άνθρωπο της εξουσίας να πραγματοποιήσει το έργο του και να μην  αφήσει το σπίτι ασοβάτιστο. Λαμβάνοντας υπ όψιν όλες αυτές της επιτυχίες δραττόμεθα της ευκαιρίας να συμβάλουμε κι εμείς στην περαιτέρω εδραίωση της έννοιας της μονιμότητας.

Προτείνουμε λοιπόν την μονιμοποίηση των πολιτικών αρχόντων στις θέσεις τους μέχρι να έρθει ο καλός Θεός να τους πάρει στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του. Δεν χρειάζεται ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης να ταλαιπωρείται κάθε τέσσερα χρόνια με ανούσιες εκλογές επανεκλογής ή αντικατάστασης. Γεννιέσαι, τοποθετείσαι και πεθαίνεις Δήμαρχος. Το ίδιο και οι Υπουργοί, οι Βουλευτές, ο Πρωθυπουργός και οι καλλίγραμμες  γραμματείς τους.

Κάθισες στην καρέκλα, μόνον οι τέσσερις να μπορούνε να σε σηκώσουν σε οριζόντια θέση, κανένας άλλος. Το φωτεινό παράδειγμα της Εκκλησίας μας θα πρέπει να το μιμηθεί και η πολιτική εξουσία. Αφήστε τους Δημάρχους να κάνουν την δουλειά τους, μην τους διακόπτετε κάθε τέσσερα χρόνια, χάνουν τον ειρμό τους, τον συλλογισμό τους και τον απολογισμό τους. Είναι αναγκασμένος ο Βουλευτής να τρέχει από χωρίου εις χωρίον και να παρακαλάει τους άπλυτους για να του ανανεώσουν την θητεία; Προσβλητικό, αντιπαραγωγικό και εξουθενωτικό. Αφήστε τον άνθρωπο να σκεφθεί το καθήκον του και να απλώσει την φαντασία του. Αυτό δεν έκαναν και οι κκ Στάλιν, Χίτλερ και Αγιατολάχ Χομεϊνί, και χόρτασε ο κόσμος μπομπότα και μπόμπες;

Στο θέμα της μονιμότητας συμβαδίζουν με αγαστή ομόνοια και παράλληλους βίους τα κομμουνιστικά ιδεώδη και οι φιλόστοργες Μητροπόλεις μας. Βίοι παράλληλοι με συντεταγμένες απόψεις και γονιμότητα προσφοράς εις το ποίμνιον και όλο το ποιμνιοστάσιο, μέχρι τις καρδάρες.

Εκείνος ο τρελός  Κλεισθένης νόμισε πως έλεγε εξυπνάδες με τις εκλογές κάθε χρόνο. Α τον απαίσιο, τον Άθεο. Ευτυχώς θρησκεία και πολιτεία τον κατατρόπωσαν. Άκου εκλογές, άκου παραλογισμοί και ακρότητες! Να εκλεγεί δηλαδή κανένας Αδόλφος και μετά να καταργήσει εκείνος τις εκλογές. Πριτς, δεν σφάξανε, τις καταργούμε εμείς και αφήνουμε τον Κλεισθένη να ζήσει από το επίδομα ανεργίας, αμ τι νόμισε! Ας υπάρξει κάποτε ισότητα χρόνου Δημάρχων και Μητροπολιτών. Ισόβιοι και οι δύο. Όλοι ίσοι ενώπιον του Ιησού Χριστού.

Με το μυαλό που είχε ο Κλεισθένης και ο ανεκδιήγητος Περικλής, θα μπορούσε ακόμα και σήμερα ο Πάπας Φραγκίσμος  και ο Αλί Χοσεϊνί Χαμενεϊ να στήνουν κάθε χρόνο εκλογικά κέντρα και να βγάζουν πύρινους πολιτικούς λόγους. Ευτυχώς ο καλός θεός τους προφύλαξε με την μονιμότητα από αυτήν την κατάντια. Ευλογημένο ας είναι το όνομά του.

Με αυτές τις σκέψεις και αυτή την παρόρμηση ψηφίζω κι εγώ υπέρ της μονιμότητας της Θρησκευτικής και Πολιτικής εξουσίας. Παιδιά και σε μας κάνα κοκκαλάκι, αν περισσέψει, εις γνώσιν μας πάντοτε για τις δύσκολες μέρες που περνάτε και σεις.

Φοίβος Ιωσήφ

 • Μανιακοί διασκεδαστές

  Ο Έλλην, όχι μόνον στα πεδία των μαχών αλλά και στις πίστες των χορευτών διαπρέπει εδώ και…
 • Προοδευτικές οικονομικές λύσεις

  Φτάσαμε πλέον στο ξέφωτο. Συντρίβουμε μέρα με την μέρα τις παλιές οικονομικές απόψεις περί…
 • Μην τολμήσετε αύξηση των συντάξεων

  Φοίβος Ιωσήφ Πέρασαν εκείνες οι ανεπανάληπτες ημέρες το ’80 με το χρήμα να ρέει στα παντελ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Μανιακοί διασκεδαστές

  Ο Έλλην, όχι μόνον στα πεδία των μαχών αλλά και στις πίστες των χορευτών διαπρέπει εδώ και…
 • Προοδευτικές οικονομικές λύσεις

  Φτάσαμε πλέον στο ξέφωτο. Συντρίβουμε μέρα με την μέρα τις παλιές οικονομικές απόψεις περί…
 • Μην τολμήσετε αύξηση των συντάξεων

  Φοίβος Ιωσήφ Πέρασαν εκείνες οι ανεπανάληπτες ημέρες το ’80 με το χρήμα να ρέει στα παντελ…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το χρυσό «Κάλλιο προλαμβάνειν ή Θεραπεύειν»

Η ιατρική είναι η κορωνίδα των επιστημών υγείας, που διαφυλάσσει αυτό το υπέρτατο αγαθό, π…